Rolluiken

Rolluik, in West-Vlaanderen beter bekend als lattestoor of persène.

Veel namen voor één en hetzelfde product. Hoe dat komt? Misschien door de vele functionaliteiten die een rolluik heeft. Een rolluik beschermt je tegen zonlicht en geeft je de nodige privacy. Een lattestoor is energiebesparend én inbraakwerend. Een persène geeft je een aangenaam woonklimaat en een veilig gevoel. Zoveel namen, zoveel functies. Een rolluik kun je inbouwen, opbouwen of voorzetten. Een voorzetrolluik is hét renovatieproduct bij uitstek. Is het buitenschrijnwerk nog niet aan vervanging toe, dan kan Ombro jouw woning toch voorzien van rolluiken. Dankzij het voorzetsysteem.

Een voorzetrolluik wordt op de gevel voor het raam geplaatst. Verkrijgbaar in verschillende types lamellen en kleuren, zodat het naadloos bij het buitenschrijnwerk past. Een voorzetrolluik bedien je handmatig of via een motor die je aanstuurt door een schakelaar. Je bent pas echt trendy als je kiest voor bediening van op afstand met je smartphone of tablet.

Een inbouwrolluik is het traditionele rolluik dat zowat iedereen kent. Aan de buitenkant zie je alleen nog de onderste lat in open toestand. Aan de binnenkant is een geïsoleerde rolluikkast uit hout of MDF. Verkrijgbaar met PVC of aluminium lamellen. Inbouwrolluiken zijn energiebesparend en warmtewerend. Ze maken het dieven moeilijk en ze beschermen ramen tegen extreme weersomstandigheden. Je kan ze automatisch aansturen waardoor je de indruk geeft dat je thuis bent. Ook al ben je dat niet. Handig, betrouwbaar en stevig.

Plaats je nieuwe ramen, dan kun je kiezen voor een opbouwrolluik. Dat wordt op het raam bevestigd. De kast is geïsoleerd en in verschillende varianten verkrijgbaar. Kleuren naar keuze. Het rolluikblad kun je krijgen met een PVC-lamel of een geïsoleerd aluminium lamel. De kleuren zijn op elkaar afgestemd en perfect in één woning te combineren. Een opbouwrolluik is zowel met de hand als automatisch bedienbaar. Volgens jouw budget en jouw behoefte.

Helemaal nieuw zijn de luchtdichte inbouwrolluiken. Dit nieuw type rolluik wordt volledig luchtdicht in de spouwmuur ingebouwd. Zo vermijd je energieverlies in je woning. Hoe dat kan? Door tal van nieuwe technieken. De isolatie die wordt weggenomen bij de plaatsing van de kast, wordt vervangen. Daardoor treedt er op de binnenmuur geen condens op. Bovendien behoren koude vensterbanken aan de binnenkant tot het verleden. Kies voor een luchtdicht inbouwrolluik bij nieuwbouw in combinatie met nieuwe ramen. Zo ben je helemaal mee met je tijd!

Onze Wilms Rolluiken

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien.

Tradionele inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn ook wel beter gekend als de traditionele rolluiken waar aan de buitenkant enkel nog de onderste lat te zien is in open toestand. Aan de binnenkant voorziet men dan een geïsoleerde rolluikkast uit hout of MDF.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken dienen altijd met het plaatsen van nieuwe ramen te worden gecombineerd.
 

Inbouwrolluiken - Luchtdicht

ShutterX® combineert beide voordelen! Dit nieuwe type rolluik is immers het eerste op de markt dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. 

Onze Bubendorff Rolluiken

Voorzetrolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie van Bubendorff zijn zeer eenvoudig en toch super betrouwbaar. Dit unieke rolluik is reeds meer dan 10 jaar op de markt en dankzij de permanente research blijft dit rolluik dè NR 1.

Heeft u vragen of wilt u uw project in detail bespreken?
Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.
TOP
Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer