Terug naar overzicht

Alles wat je moet weten over solar screens, de duurzame zonwering

22 maart 2023

en je op zoek naar energiezuinige zonwering? Met solar screens houd je de warmte buiten op een ecologische, duurzame manier. Ontdek in deze blog hoe deze zonwerende oplossing op zonne-energie jou heel wat geld en energie bespaart.

WAT ZIJN SOLAR SCREENS EN HOE WERKEN ZE?

De zonwerende solars screens worden aan de buitenkant van het raam geïnstalleerd. Zo houden ze zonnestralen tegen voordat ze het raam bereiken en verminderen ze de hoeveelheid warmte die van buiten naar binnen komt. Hierdoor blijft het binnen lekker koel en bespaar je op airconditioning en ventilatoren. Goed nieuws voor de portemonnee én het milieu!
De screen glijdt tussen twee zipgeleiders naar boven en beneden en werkt op zonne-energie, ideaal dus voor plaatsen waar stroomtoevoer niet mogelijk is. De motor die het screen aanstuurt, wordt gevoed door een batterij die op zijn beurt gevoed wordt door het daglicht dat het zonnepaneel opvangt. De energie die wordt opgeslagen in de batterij zorgt ervoor dat de screens zowel op zonnige als iets meer bewolkte dagen blijven functioneren, zelfs op een noordgerichte gevel.

WAT IS HET VERSCHIL MET ROLLUIKEN?

Het grootste verschil is de doorlatendheid. Rolluiken verduisteren volledig, terwijl screens wel licht doorlaten. Met de screens op zonne-energie kun je kiezen voor een privacydoek waardoor je inkijk in je woning voorkomt, maar het zicht naar buiten behoudt. Nog een verschil is het design: de screens geven je woning een moderne look en zijn in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor ze helemaal bij je woning passen.

Kortom, met solar screens garandeer je privacy, bespaar je energie en verbeter je de temperatuur in je huis. Allemaal dankzij één van onze belangrijkste natuurlijke energiebronnen: de zon! Overtuigd van deze ecologische screens? Ontdek hier de solar screens van Ombro.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U UW PROJECT IN DETAIL BESPREKEN?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.