Terug naar overzicht

Jouw handleiding voor het onderhouden en schoonmaken van zonwering

22 maart 2023

Worden de avonden langer en de nachten korter? Dan wordt het tijd om de zonwering eens grondig schoon te maken. Zo gaan ze langer mee, en geniet jij langer van de stralende zon op je terras. Weet je niet waar te beginnen? In deze blog ontdek je per type hoe je jouw zonwering weer helemaal laat ‘shinen’!

ANTI-SCHIMMEL KNIKARMSCHERMEN

Alle doeken van onze luifels/knikarmschermen zijn van Dixon. Nu denk je misschien “oké dus?”.  Wel, dit is vooral goed nieuws voor het onderhoud. Ze zijn namelijk allemaal “geïmpregneerd”, wat betekent dat ze een beschermlaag hebben tegen schimmelvorming en rotting. De meeste luifelkasten zijn ook volledig afgesloten en die kan je dus afspoelen met de tuinslang. Vermijd zeker hogedrukreinigers en schoonmaakproducten als zeep, Dreft en allesreiniger, want die beschadigen de beschermlaag.

EEN CLEAN SCREEN

Om screendoeken te reinigen heeft Ombro de ideale oplossing: Tex’Activ Clean. Met warm water en dit product kan je het doek grondig poetsen en breng je zijn oorspronkelijke kleur helemaal terug. Gebruik voor de screenkast in aluminium zeker geen harde borstel, want aluminium houdt meer van een zachte aanpak.

EEN GIGANTISCHE TERRASOVERKAPPING 

Grote constructies verdienen een grote kuisbeurt. Voor terrasoverkappingen raden we aan om met warm water en schoonmaakmiddel zowel de (glazen) wanden, lamellen als de structuur/constructie te reinigen. Ook de tuinslang zal hier zeker van pas komen! Ombro helpt je graag met allerlei kuisproducten, dus vraag er gerust naar in één van onze Ombro-vestigingen.

VOORKOMEN IS ÉN BLIJFT BETER DAN GENEZEN

De beste manier om te garanderen dat de zonwering langer mee gaat, is door te voorkomen dat het vuil zich ophoopt. Controleer dus regelmatig op vuil, stof en andere onregelmatigheden, zoals bladeren en takken. Wanneer het heeft geregend, is het belangrijk dat je de doeken van screens en vouwdaken goed laat opdrogen. Dankzij de beschermende laag maken schimmels geen kans! Gebruik je je screen of luifel niet? Trek ze in om beschadigingen te voorkomen.

Op zoek naar de geschikte kuisproducten? Vraag naar de reinigingsproducten die Ombro en Brustor aanbieden om doeken van screens en zonneluifels schoon te maken.

 

HEEFT U VRAGEN OF WILT U UW PROJECT IN DETAIL BESPREKEN?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.