Terug naar overzicht

Welke zonwering past bij mij?

22 maart 2023

Je bent de felle zon in huis beu en hebt beslist om te investeren in zonwering op maat. Vol goede moed doe je de PC open en geeft in: zonwering. Probleem! Er bestaat nu éénmaal een gigantisch groot aanbod aan zonwerende oplossingen, maar welke past het best bij jou? In deze blog ontdek je welke buitenzonwering jij nodig hebt om de temperatuur en lichtinval optimaal te houden. Zowel op je terras, in de veranda of binnenin je huis.

TERRASOVERKAPPINGEN LATEN JE GENIETEN, 4 SEIZOENEN LANG

Te koud, teveel wind, te nat, … er is altijd wel iets wat je binnenhoudt. Behalve met een terrasoverkapping, die je het hele jaar laat genieten van je terras. Aangebouwd aan de woning of losstaand in de tuin, zo’n overkapping biedt verschillende mogelijkheden.
Werk je met lamellen, dan kun je die aanpassen naar jouw wensen.
Wil je bijvoorbeeld even rusten in de schaduw? Laat de lamellen gesloten. Geniet je liever van de zon? Laat ze volledig open. Met een vouwdak in doek kun je je overdag langs boven beschermen en ‘s avonds genieten van de schitterende sterrenhemel.
Ook de zijkanten van je terrasoverkapping kun je afschermen met verschillende wandsystemen. Is er vaak teveel wind op je terras? Dan kies je beter voor een wand in doek of glas. Met een glaswand heb je open zicht op de prachtige omgeving waarin je zoveel tijd hebt geïnvesteerd en ben je beschermd tegen weer en wind. Liever een knusse sfeer? Dan zijn de stevige houten zijwanden ideaal. Met wat verlichting en verwarming binnenin zit je elke dag buiten… en toch binnen!
Ontdek hier alle terrasoverkappingen van Ombro

KNIKARMSCHERMEN DIE JE ZOWEL BINNEN ALS BUITEN VAN DE ZON BESCHERMEN

Knikarmscherm klinkt niet alleen beter dan “luifel”, ook de functie ervan is zeer aangenaam.
Het houdt de zon weg van je terras of gevel, zoveel of zo weinig als jij zelf wil. Dankzij de “knikarmen” schuif je de zonneluifel uit tot op de gewenste afstand.
Hevige wind op komst? Geen paniek, want door de stevige structuur en sterke armen zijn de knikarmschermen volledig stormvast.
Even niet thuis? Geen probleem, want met een windwachter ben je verzekerd dat jouw knikarmscherm vanzelf intrekt wanneer de grote windvlagen opkomen. Ook houdt hij het zonlicht en de warmte in je woning tegen. Nog een extra pluspunt is dat het zo ook verkleuring van je meubels of parket voorkomt.
Ontdek hier alle knikarmschermen van Ombro

Multifunctionele screens  
Slaap je in de zomer graag in een koele kamer? Één woord hiervoor: screens!
Screens hebben, indien gewenst, een verduisterend effect, bieden je de nodige privacy en houden overbodige warmte uit jouw woning. Ze bestaan in allerlei formaten met elk hun eigen kenmerken.
De zipscreens zijn windbestendig en passen perfect in een ronde of vierkante behuizing, terwijl topscreens eerder geschikt zijn voor horizontale en schuine ramen en glaswanden (denk aan veranda’s of zelfs serres).
Wil je mee zijn met de tijd en heb je geen zin in extra boorgaten in de muur? Kies dan voor solar screens. Perfect aangedreven door daglicht (en dus niet zonlicht, zoals velen vermoeden).
Ontdek hier alle screens van Ombro

Het hele jaar door genieten in de veranda, zalig!
Wanneer de eerste lentezon opkomt, is een veranda een heerlijke ruimte om van deze eerste zonnestralen te genieten. Lekker warm en rustig…
… tot de zomer komt. De zon blijkt al snel iets té hard op jouw veranda te schijnen. Zweten, puffen, en voor verkoeling moet je terug naar de woonkamer. Wat nu?
Een screen net boven het glazen dak van de veranda lost dit probleem op en houdt de hitte buiten. Met onze verandazonwering zit je het hele jaar door in die knusse, gezellige veranda.
Laat de zon maar schijnen, jij blijft lekker zitten en verder genieten van de boekenreeks waar je enkele maanden geleden aan begon!
Ontdek hier alle verandazonwering van Ombro

Rolluik, lattestoor, persène, volet, stores, …
Veel namen, veel functies. De bekendste en belangrijkste is dan ook de isolerende functie.
In de rolluikbladen zit een isolerende laag, die bescherming biedt tegen zonlicht, maar ook tegen de koude. Daarnaast bieden ze ook complete privacy. Je bespaart bovendien vele euro’s aan energie en geeft dieven geen kans. Zelfs tegen extreme weersomstandigheden zijn de ramen beschermd!
Ontdek hier alle rolluiken van Ombro

Parasols
Een terras zonder parasol is als een café zonder bier. Naast schaduw zorgen ze ook voor sfeer en gezelligheid. Groot of klein, rond, vierkant of rechthoekig. Het maakt niet uit. Je verplaatst de parasol met de richting van de zon en jij beslist waar de ‘schouwte’ komt. Ombro laat de zon schijnen waar jij dat wil.
Ontdek hier alle parasols van Ombro

Al een concreet product op het oog?
Vraag HIER je gratis offerte aan.

Wil je toch liever nog persoonlijk advies op maat?
Maak HIER je afspraak.
Bij Ombro komen we graag eens kijken hoe de zonwering het beste in jouw omgeving past. Op die manier krijg je al een goed beeld van je buitenplek en kan je dromen van een zomer vol buitenplezier!

HEEFT U VRAGEN OF WILT U UW PROJECT IN DETAIL BESPREKEN?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.